ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. Tom 2. Przez żołądek do zdrowej skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych. (E-book PDF)
Autor | Magdalena Kurzyp |
Stron | 1882 |
Format | A5 |
Oprawa | Miękka klejona, okładka kolorowa, foliowana |
Rok wydania | 2019 |
ISBN | 9788362055845 |
Dostępność | produkt dostępny |
NOWA KSIĄŻKA dietetyczno-kucharska!
Magdalena Kurzyp
ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. TOM 2
Przez żołądek do zdrowej skóry
Ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych
Drugi tom książki Odżywianie w łuszczycy uwzględnia najnowsze informacje z dziedziny dietetyki dotyczące chorób autoimmunologicznych oraz wiedzę z zakresu kosmetologii. Zamieszczono tu ponad 100 nowych przepisów kulinarnych do zastosowania w diecie zalecanej w łuszczycy. Proponowane potrawy są pozbawione glutenu lub zawierają jego niewielką ilość, co ma duże znaczenie dla przebiegu choroby. Potrawy opisane w tomie drugim mogą być także z powodzeniem stosowane w schorzeniach towarzyszących łuszczycy, takich jak dna moczanowa, cukrzyca, łuszczycowe zapalenie stawów lub otyłość.
Książka jest podzielona na dwie części. Część pierwsza ma za zadanie przybliżyć pacjentom podstawy teoretyczne terapii i pozwolić zrozumieć zagadnienia dotyczące samej choroby, co ułatwi wdrożenie zaleceń dietetycznych. Część druga zawiera przepisy przeznaczone dla osób chorych na łuszczycę. Ten tom jest też odpowiedzią na liczne prośby czytelników wcześniejszej publikacji, którzy przekonali się o skuteczności diety w leczeniu łuszczycy i chcieli poszerzyć wiedzę na ten temat oraz wzbogacić swój jadłospis.
Autorka – Magdalena Kurzyp: magister farmacji, dietetyk, z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi w hepatologii i dermatologii.
Specjalizuje się w dietach dla pacjentów z problemami wątroby i skóry.
Odżywianie w łuszczycy. Tom 2 - zobacz próbkę książki
UWAGA. Dostawa gratis po złożeniu i opłaceniu zamówienia.