ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. TOM 1. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych.
Autor | Magdalena Kurzyp |
Stron | 192 |
Format | A5 |
Oprawa | Miękka klejona, okładka kolorowa, foliowana |
Rok wydania | 2015 |
ISBN | 9788362055609 |
Dostępność | produkt dostępny |
KSIĄŻKA dietetyczno-kucharska!
Magdalena Kurzyp
ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. TOM 1
Wpływ diety na stan skóry
Ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych
W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę – z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na organizm.
Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
Autorka – Magdalena Kurzyp: magister farmacji, dietetyk, z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi w hepatologii i dermatologii.
Specjalizuje się w dietach dla pacjentów z problemami wątroby i skóry.
Odżywianie w łuszczycy - zobacz próbkę książki
UWAGA. Dostawa gratis po złożeniu i opłaceniu zamówienia.